Suc de ridiche neagra tratează 100 de afectiuni. Principalul lucru este să știi cu ce să amesteci și în ce proporții

Autor:

Data:

Rădăcinile de ridiche neagră sunt bogate în substanțe necesare pentru funcționarea deplină a organismului nostru.

Aceasta este ridichea cea mai utilă dintre numeroasele sale soiuri. Iar valoarea energetică a legumei este de doar 34,5 kcal. Prin urmare, ar trebui inclus în dieta celor care suferă de exces de greutate.

Răcelile, tusea și chiar bronșita sunt tratate eficient cu suc de ridiche neagră. Cei mai mulți oameni probabil știu despre asta. În același timp, mulți oameni habar nu au despre alte proprietăți medicinale ale culturii de rădăcină. În articolul de astăzi, vom vorbi despre beneficiile ridichei, precum și vom împărtăși rețete de remedii casnice pentru umflare și diabet.

Proprietățile vindecătoare ale ridichei negre
Datorită unui complex echilibrat de vitamine, macro și microelemente, legumele au un efect pozitiv asupra aproape tuturor sistemelor și organelor corpului uman:

stimulează metabolismul;
ajută la eliminarea excesului de lichid și la ameliorarea umflăturilor;
8b65df8b65fd3

elimină organismul de toxine;
îmbunătățește peristaltismul intestinal, ajută la constipație și ajută la curățarea organismului;
are proprietăți coleretice și diuretice;
reduce colesterolul și normalizează zahărul din sânge;
curăță vasele de sânge și îmbunătățește circulația sângelui;
reduce durerea în reumatism, osteocondroză, lovituri și entorse;
ca antiseptic, vindecă pielea de ulcere și leziuni infecțioase;
în bolile căilor respiratorii superioare, îndepărtează sputa și accelerează procesul de vindecare.
De asemenea, medicina populară recomandă ridichea pentru tratamentul pietrelor la rinichi, gutei, aterosclerozei, sinuzitei și diabetului.

Ridiche neagră pentru diabet
Există două tipuri de boli ale sistemului endocrin cauzate de o încălcare a metabolismului carbohidraților: I – tip juvenil dependent de insulină, II – inițial nedependent de insulină (se mai numește și diabet zaharat al vârstnicilor).

Remediile naturiste pe baza de ridiche neagra normalizeaza nivelul zaharului din sange si sunt foarte eficiente in diabetul de tip II.

Suc de ridiche neagra cu infuzie de ovaz
Vei avea nevoie:

100 ml suc de ridichi
100 g de ovăz
1,2 litri de apă
Se toarnă apă caldă peste ovăz și se lasă 4 ore, se strecoară. După ce amestecați 200 ml din lichidul rezultat cu suc de ridiche, luați remediul în fiecare dimineață timp de 1-2 săptămâni.

Suc de ridichi cu infuzie de dafin
Vei avea nevoie:

120 ml suc de ridichi
10 g de dafin
100 ml apă
Fierbeți apa, turnați-o peste frunza de dafin, acoperiți cu un capac. După 1 oră se strecoară. Adăugați suc de ridiche, amestecați și beți pe tot parcursul zilei. Cursul tratamentului este de 1 săptămână.

Suc de ridichi cu morcovi și miere
Vei avea nevoie:

100 ml suc de ridichi
100 ml suc de morcovi
100 ml lapte
70 g de miere
Se amestecă toate ingredientele. Luați 30-40 ml de 4-5 ori pe zi într-o cură de 2 săptămâni. După o pauză de 10 zile, puteți repeta.

Ridiche neagră pentru umflare
Edemul se dezvoltă ca urmare a retenției de lichide în organism, care, la rândul său, este cauzată de o încălcare a echilibrului de sodiu și potasiu. Ridichea, care conține o cantitate mare de săruri de potasiu și are efect diuretic, va ajuta la scăderea stării dureroase.

Ridiche cu suc de lamaie
Vei avea nevoie:

200 g ridiche neagră
40 ml suc de lamaie
Rad legumele rădăcină pe o răzătoare mare, adaugă suc de lămâie și amestecă. Luați 30-40 g de 4-5 ori pe zi timp de o săptămână.

Suc de ridichi cu miere
Vei avea nevoie:

400 g ridiche neagră
40 g de miere
Se pisează ridichea cu un blender sau răzătoare, se stoarce sucul și se adaugă miere în ea.Se iau câte 50-100 ml de 3-4 ori pe zi. Cursul tratamentului este de 5 zile.

Suc de ridichi cu apă
Vei avea nevoie:

150 ml suc de ridichi
150 ml apă
Combinați apa cu suc, luați 100 ml de 2 ori pe zi înainte de mese. Puteți crește treptat doza la 500 ml pe zi. Cursul tratamentului este de 2-4 săptămâni.

Contraindicatie:

Ridichea neagră este contraindicată în ulcerul stomacal și duodenal, gastrita cu aciditate crescută, bolile severe ale inimii, precum și bolile hepatice și renale care nu sunt însoțite de depunerea de calculi.

În plus, produsul nu poate fi utilizat de femeile însărcinate și de persoanele care au suferit recent un infarct.

Dacă nu aparțineți acestor grupuri de risc, ridichea neagră va fi un ajutor excelent în lupta voastră pentru sănătate. Simțiți-vă liber să îl includeți în dietă și să pregătiți salate sănătoase, precum și cocktail-uri cu participarea culturii de rădăcină.

Dacă ți s-a părut interesant articolul, distribuie-l prietenilor tăi de pe rețelele de socializare.

Lasă un comentariu