Mit sau realitate? Mihaela Bilic a spus de ce nu e bine să mâncăm roșii cu brânză

Autor:

Data:

Cui nu-i plac roșiile cu brânză? Această combinație savuroasă este preferata multora mai ales pe timp de vară și reprezintă o gustare optimă și sănătoasă pentru orice moment al zilei. Dar experții în nutriție spun că există ceva legat de această asociere culinară care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cei atenți la siluetă.

Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre combinarea roșiilor cu brânză și spune că …îngrașă. Chiar dacă se consumă fără pâine sau alte garnituri, salata de roșii cu brânză nu este benefică pentru siluetă. Problema constă în brânză. Acest aliment conține foarte multe grăsimi și trebuie mâncat cu moderație.

„E vremea roșiilor cu brânză. Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză… fără pâine, o să spuneți, ca sa nu ne îngrășăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânză, mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș si telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea și peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus, o felie de brânză de 100 g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70 g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!” – a scris Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook.

Nutriționistul a mai precizat că brânza ar trebui folosită pe post de condiment, nu ca aliment de bază. Iar singura variantă de salată cu roșii și brânză care nu face rău siluetei este cea care să conțină roșii în proporție de 80%.

„Unde sunt vremurile in care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamnă porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200 g si e prețios pusă într-un pachet individual tras în vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu. E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame.

Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteți mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile să ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”

Lasă un comentariu