Doliu în fotbalul românesc! A murit un mare jucător. A fost campion cu Ştiinţa în ’74

Autor:

Data:

Doliu în fotbalul românesc! A murit un mare jucător. A fost campion cu Ştiinţa în ’74

 

Doliu în fotbalul românesc! Veștile proaste din fotbal nu se opresc. Un alt mare campion al României s-a stins din viață. A fost campion cu Ştiinţa în ’74.

Campionul din sezonul 1973-1974, Dragu Bădin, care a jucat la Universitatea Craiova, s-a stins din viață în această dimineață.

La Brăila, unde a început să joace fotbal, Dragu Bădin s-a născut la 7 august 1947. În 1972, el s-a mutat în Bănie.

A evoluat timp de trei sezoane la Universitatea Craiova și a făcut parte din prima echipă campioană a grupării. Bădin a jucat în 70 de meciuri și a marcat trei goluri în cele trei sezoane în care a îmbrăcat culorile alb-albastre.

Un cunoscut antrenor român s-a stins și el din viață

Florin Bejinaru, ultimul antrenor de la Pandurii și fost jucător la Pandurii Târgu Jiu, nu mai este printre noi. Anunțul tragic a fost făcut chiar de familia sa.

“Azi a încetat să mai bată inima celui care a fost soţ şi tată, Bejinaru Florin Constantin după o grea şi lungă suferinţă. Drum lin către îngeri!”, a anunţat familia regretatului Florin Bejinaru.

La începutul lunii februarie a acestui an, Florin Bejinaru a preluat funcția de antrenor principal al echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2. Acesta a fost nevoit să renunțe la job după ce a aflat că este grav bolnav.

După ce a părăsit fotbalul, Bejinaru a ocupat mai multe funcții la Pandurii Târgu Jiu, printre care cele de antrenor secund, director tehnic și director al Centrului de Copii și Juniori. A fost antrenor principal la Târgu Jiu și la echipa de top a județului Gorj în Liga a IV-a, înainte de falimentul acesteia, în octombrie 2022.

Familia lui Florin Bejinaru a reclamat la începutul acestui an, în luna iulie, că personalul medical a încetat tratamentul acestuia și i-a permis să părăsească spitalul în care primea îngrijiri pentru o tumoră cerebrală recurentă.

La vremea respectivă, sora acestuia a anunțat pe Facebook că „tumoarea i-a recidivat și i-a invadat și emisfera dreaptă, fapt ce a determinat externarea lui pentru a-și găsi liniștea în familie”.

Tot atunci, sora acestuia, Lavinia Bejinaru, a mai spus că oamenii ar trebui să se bucure de prezent și să facă numai ceea ce îi face pe ei fericiți, subliniind că nu ar trebui să se mai îngrijoreze pentru toate nimicurile „pentru că… după cum vedeți: viața se poate termina când ne așteptăm cel mai puțin”.

Lasă un comentariu