De ce-ti ard obrajii. Semne populare si explicatia medicala

Autor:

Data:

Se crede ca atinci cand simti ca iti ard obrajii indica ceva. Cel putin asa credeam noi din copilarie. Acesta poate fi un semn al unei reactii la jena sau la schimbarile de vreme. Daca fata incepe sa se inroseasca fara motiv, se folosesc tot felul de semne.

Semne populare despre motivul pentru care iti ard obrajii
Obrazul stang – cineva comploteaza. Este posibil ca cei mai apropiati oameni sa faca acest lucru. Este mai bine sa nu dai nastere unui scandal, sa nu-ti urmezi instinctul, ci sa incerci sa ramai calm. Timpul va trece.

Obrazul drept – persoana iubita se gandeste la tine intr-un asemenea moment. Daca nu exista iubit, acesta este un prilej de a crede ca ai un admirator secret care se gandeste la tine de mult timp, dar este jenat de sentimentele lui.

Ambii obraji – tristetea si frustrarea, resentimentele si esecul asteapta o persoana. Pentru ca semnul popular sa nu devina realitate, este important sa te speli cu apa sfintita.

Exista o metoda populara pentru a afla ce cred oamenii despre tine. Veti avea nevoie de o bijuterie de aur, de exemplu, un inel. Pune-l pe obraz si iti va spune totul:

ramane o pata intunecata – cineva se gandeste la tine cu proaste intentii;

o dunga alba indica faptul ca oamenii vorbesc despre tine cu dragoste si caldura;

daca nu se intampla nimic, atunci cel care isi aminteste o face cu calm, fara emotii inutile.

De ce iti arde fata dupa semnele populare
Exista si alte semne care explica de ce obrajii ard in anumite zile:

Luni: dimineata – pentru o intalnire, dupa-amiaza – pentru a restabili legaturile vechi;

marti : dimineata – o cearta, dupa-amiaza – o neintelegere;

miercuri : dimineata – pentru noroc, dupa-amiaza – pentru profit financiar;

joi : dimineata – mari surprize, dupa-amiaza – pentru a obtine ceea ce iti doresti;

vineri : dimineata – primesti vesti, dupa-amiaza – surprize;

sambata : dimineata – vei avea o intalnire, dupa-amiaza – revezi o persoana draga;

Duminica : dimineata – pentru distractie, dupa-amiaza – pentru o conversatie importanta.

Pentru a scapa de acest sentiment, trebuie sa-ti imaginezi imaginea unei persoane care se poate gandi la tine. Se crede ca dupa aceasta vapaia va disparea. Multe depind inca de situatie. Daca iti ard obrajii de ziua ta sau de un alt eveniment important, se vorbeste mult despre tine. Nu lauda neaparat, poate doar discutii.

De ce iti ard obrajii din punct de vedere medical
O fata rosie poate indica sanatate buna sau, dimpotriva, probleme de sanatate. Obrajii rozalii pot fi o reactie la vreme, mancare, activitate fizica. In orice caz, acest lucru se datoreaza faptului ca vasele cresc, provocand un flux sanguin la scara larga. Daca capilarele sunt situate prea aproape unele de altele, putem spune ca o persoana are o predispozitie la inrosirea pielii.

Fata poate arde de alergii, hipertensiune arteriala, temperatura crescuta a corpului, dezechilibru hormonal si alte boli. Unul dintre motive poate fi, de asemenea, luarea de medicamente. Roseata obrajilor poate fi afectata de produsele cosmetice de proasta calitate, ingrijirea necorespunzatoare a pielii.

Iritatia sistemului nervos, stresul, caldura si frica duc la vasodilatatie. Inrosirea fetei apare si dintr-un stil de viata daunator, de exemplu, consumul de alcool, fumatul.

Daca o persoana se straduieste prea activ sa duca un stil de viata sanatos, acest lucru poate face si fata sa devina rosie. In timpul sportului se produce adrenalina, dar aici vorbim despre motive pozitive pentru arsurile de obraz. Pentru a o face sa dispara mai repede, este suficient sa aerisesti camera, sa faci un dus si sa hidratezi fata.

Daca fata ta incepe sa se inroseasca intr-un moment important si crucial, trebuie sa incerci sa te calmezi. Daca este posibil, spalati-va fata cu apa rece si faceti o plimbare in aer curat.

Lasă un comentariu