Ce semnificație are Schimbarea la Față a Domnului. O sărbătorim în fiecare an pe 6 august

Autor:

Data:

Schimbarea la Față a Domnului sau Transfigurarea Domnului este o sărbătoare pe care credincioșii o celebrează anual, la data de 6 august.

Schimbarea la Față a Domnului reprezintă momentul în care Iisus Hristos, alături de Petru, Iacob si Ioan, mucenicii de care era mai apropiat, au mers împreună pe muntele Tabor ca să se roage.

Ce semnificație are Schimbarea la Față a Domnului

Data de 6 august este o zi foarte importantă pentru credincioși, fiind o zi de dezlegare la pește, fiind astfel singura zi în care oamenii pot mânca pește, pe întregul Postului Adormirii Maicii Domnului. Această zi reprezintă momentul în care Mântuitorul Iisus Hristos a decis să meargă pe muntele Tabor să se roage, alături de trei mucenici, Petru, Iacob si Ioan.
După ce au ajuns pe vestitul munte Tabor, Iisus a început să se roage, iar în acest timp, apostolii, ce aveau privirea încețoșată de la somn și oboseală au văzut o lumină puternică. Toți trei au tresărit când au văzut de unde anume vine acea lumină puternică, mai exact de la chipul Mântuitorului, ce era asemănătoare cu a soarelui puternic, iar hainele acestuia erau de un alb imaculat.

După acest moment ce i-a lăsat fără cuvinte, cei trei apostoli au văzut și două umbre ale unor bărbați ce stăteau de vorbă cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim, iar cei doi bărbați erau marii proroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie, relatează alba24.ro .

Ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare

Obrejenia sau Probejenia, așa cum mai este cunoscută în popor sărbătoarea de Schimbare la Față a Domnului reprezintă ziua în care toamna începe să își reintre în drepturi, astfel frunzele încep să se îngălbenească, temperaturile scad și fructele devin tot mai bune de mâncat.

Această sfântă sărbătoare are anumite tradiții și superstiții de care credincioșii țin cont la data de 6 august.

În această zi, la data de 6 august, credincioșii nu trebuie să lucreze, aceștia trebuie să meargă la biserică și să aducă o parte din recolta lor bogată pentru a o binecuvânta și a o împărții. În această zi nu e bine să avem conflicte cu nimeni deoarece de crede că așa vei fi tot anul, până la următoarea sărbătoare.

Fetele sunt sfătuite să nu se spele sau să se pieptene în această zi, deoarece se spune că nu le mai crește părul, așa cum nu mai crește nici iarba. Dacă femeile însărcinate vor ține post în această zi vor avea parte de o naștere mai ușoară, fără dureri insuportabile. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o problemă vor primi sigur vindecare în ziua sfântă în care se celebrează Schimbarea la Față a Domnului.

Lasă un comentariu