Calendar ortodox 29 iulie 2023. Sfântul Mucenic Calinic, ocrotitorul celor năpăstuiţi. Rugăciune grabnic ajutătoare în momente de cumpănă

Autor:

Data:

Sfântul Mucenic Calinic, considerat ocrotitorul celor năpăstuiţi, este prăznuit anual pe 29 iulie. Acestui sfânt i te poţi ruga ori de câte ori te afli în momente de cumpănă.

Sărbători religioase 29 iulie 2023

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Calinic

Greco-catolice: Sf. m. Calinic și Teodota

Romano-catolice: Ss. Marta **; Lazăr şi Maria, fraţi

Calendar ortodox 29 iulie 2023. Cine a fost Sfântul Mucenic Calinic

Sfântul Mucenic Calinic s-a născut în Cilicia, potrivit crestinortodox.ro. În anul 290, a fost arestat de păgâni și dus înaintea dregătorului Sacerdon. Acesta i-a cerut să se lepede de credința în Hristos, în caz contrar urmând să fie supus la chinuri groaznice. Dar Calinic a ales fără să stea pe gânduri suferinţa în numele lui Hristos.

I s-au pus în picioare încălțări de fier, ce aveau cuie pe interior, și așa a fost fugărit în cetatea Gangra. Dar sfântul umbla ca și cum nu simțea durerea din rănirea picioarelor. Pe drumul spre execuție, i s-a făcut sete. Prin rugăciune, Dumnezeu i-a dăruit apă dintr-o stâncă, iar izvorul acela n-a încetat de atunci a dărui apă.

Apoi, sfântul a fost aruncat în foc, loc în care și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat i-au găsit trupul neatins de flăcări.

Calendar ortodox 29 iulie 2023. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Mucenic Calinic

Mucenicul Tău, Doamne, Calinic, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin!

Lasă un comentariu