Atenţionare meteo ANM de furtuni și vijelii. Lista zonelor afectate de codul galben de vreme rea

Autor:

Data:

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod galben de furtuni și vijelii, valabile luni.

Prima avertizare meteo cod galben intră în vigoare astăzi, la ora 21:00 și rămâne valabilă până în această noapte, la ora 03:00.

Va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

A doua atenționare meteo ANM este valabilă între orele 21:00 și 03:00.

În intervalul menționat va fi instabilitate atmosferică în Dobrogea ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp.

Se răcește vremea! Elena Mateescu anunță prognoza meteo pentru luna august: ”O vară a extremelor”
După cea mai caldă lună iulie din istorie, ne așteaptă o lună august cu temperaturi mai scăzute decât cele normale, cel puțin în primele două săptămâni. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat, în direct la Antena 3 CNN, prognoza meteo pentru luna august.

”Debutul lunii august, ultima lună din această vară, va aduce valori de temperaturi la scara întregii țări, mâine între 25, până la 33 de grade.

Miercuri deja vorbim în partea de sud, sud-vest a țării de 36 de grade, iar joi valul de căldură se va extinde în toată țara, se va intensifica, în special în sudul și în vestul țării, unde va fi caniculă și disconfortul termic foarte ridicat, pentru că este posibil să consemnăm din nou valori apropiate de 40 de grade, în special în Lunca Dunării, 38 joi și 39-40 de grade pentru ziua de vineri.

Iar această alternanță de zile mai răcoroase va fi de interes, pentru că dacă sâmbătă canicula și disconfortul termic vor persista în jumătatea de sud-est a țării, temperaturile în rest vor coborî, mai ales în partea de vest, la 27°C, duminică un ecard de 20 până la 27-28 de grade, după care săptămâna a doua va aduce din nou temperaturi în creștere, apropiate de 33 de grade.

Iată că aceste alternanțe semnificative rămân de interes și pentru luna august din acest an, care cu siguranță va confirma o vară a extremelor meteorologice și în țara noastră”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Lasă un comentariu